tisdag 15 december 2009

Twitternytta

Twitter växer allt fler intressanta tjänster och funktioner fram via kreativa användare. Läser i Göran Adléns nyhetsbrev att man kan boka taxi på Twitter när man är i London. Gå in på greentomatocars.com via Twitter och skicka en tweet 30 minuter innan du vill åka och få svar direkt.

Skriv in #boarding på Twitter och flygplatsens namn, ARN, så kan alla se att du befinner dig på Arlanda och är öppen för umgänge/fika/möte med andra på samma plats. Mer info här.

sendsocial.com testas en tjänst i England där man kan skicka fysiska paket till personer man känner via nätet och saknar en fysisk adress till. Efter att man skickat paketet, tar distributions-företaget kontakt med personen via Twitter för att sedan köra ut det, efter att personen bekräftat att den vill ta emot försändelsen.

På Twitter kan man göra sökningar på vissa ämnen genom så kallade hashtags. En hashtag fungerar ungefär som metadata och är ett ord som väljs gemensamt för alla tweets eller postningar som görs med prefixet #. Ett exempel är #nyttjobb.

Som socialt media har Twitter blivit omtalat via Dell, som lyckades få ned antalet kundklagomål genom att aktivt leta efter och besvara missnöjda kunders kommentarer på Twitter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar