fredag 30 oktober 2009

Mackor som kommunicerar


Mitt emot huset där jag bor ligger ett café som heter Vurma. Från början ett litet ställe bara på Kungsholmen, men inte helt oväntat finns de nu i flera stadsdelar. De har gjort något som skulle kunna liknas vid lågkonjunktur-smartness i all sin enkelhet. Genom att döpa alla sina smörgåsar till Snyggve, Raring, Pingla osv. har de lyckats få de mest stressade gäster att dra på munnen. För hur säger man ”Jag ska be att få en Snyggve” samtidigt som man försöker se sur ut?

En Fröken.

En dag ställde en av caféets alla kreativa medarbetare ut en stor glasskål vatten med ett lager citroner guppande på ytan. Den gäst som lyckades lägga en 50-öring på en citron utan att pengen trillade i vattnet, vann alla pengar som låg på botten av skålen. Naturligtvis var det helt omöjligt att vinna och man gick ut från caféet några slantar fattigare än man tänkt sig. Men en upplevelse rikare.

Till sist en eloge till Systembolaget som har skickat blomstercheckar som ursäkt för fadäsen i kassan förra fredagen (Omvärlden vill in 26/10). Tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar